Asociația Feuerstein România

De peste 15 ani, împreună cu echipa noastră de mediatori Feuerestein din toată țara, oferim ateliere de dezvoltare prin Metoda Feuerstein pentru copii, adolescenți și adulți. De asemenea, formăm specialiști – mediatori Feuerstein, cu acreditare internațională.

Asociația Feuerstein România

În prezent, în România suntem peste 700 de mediatori Feuerstein, care folosim instrumentele Metodei, cu rezultate remarcabile, atât în rândul copiilor și a adulților tipici, cât și în rândul persoanelor cu deficiențe. Suntem o comunitate de specialiști din domenii precum: medicină, știinte ale educației, neuropsihologie, psihologia dezvoltării, psihologie clinică, psihopedagogie specială, învățământ primar și preșcolar.

În spatele celor peste 15 ani de educație și excelență în metoda Feuerstein este, în primul rând profesorul univ. doctor în psihologie Otilia Todor, cea care a adus metoda profesorului Feuerstein către specialiștii și publicul larg din România. În 2008, a înființat la Brașov Asociatia Feurstein „Deschide-ți mintea”, iar inițiativa a fost susținută de însuși profesorul Reueven Feurstein, cel care a creat instrumentele Feuerstein și Teoria învățării mediate.

fise si instrumente de lucru cu metododa Feuerstein

Echipa din spatele Asociației Feuerstein

Otilia Todor - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Otilia Todor

psiholog clinician specialist – Brașov. Detalii aici.

Crina Cihodaru - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Crina Cihodaru

psiholog clinician – Iași

Luminita Muresan - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Luminița Mureșan

psiholog clinician – Cluj-Napoca

Ioana Todor - psiholog clinician si mediator Feuerstein

Ioana Todor

psiholog clinician – Brașov. Detalii aici.

Metoda Feuerstein

Metoda Feuerstein se adresează tuturor celor care sunt interesați să dobândească noi abiltăți de gândire și învățare: dezvoltare emoțională și antrenament cognitiv pentru copii și adulți, inclusiv educație remedială pentru persoane cu dificultăți de adaptare emoțională sau de învățare.

Cine poate beneficia de Metoda Feuerstein?

Metoda Feuerstein se adresează tuturor celor care sunt interesați să dobândească noi abiltăți de gândire și învățare: dezvoltare emoțională și antrenament cognitiv pentru copii și adulți, inclusiv educație remedială pentru persoane cu dificultăți de adaptare emoțională sau de învățare.

Copii și adulți tipici

Metoda Feuerstein este un instrument educațional esențial pentru copii și un instrument de dezvoltare pentru adulți, având la bază concepția că inteligența se poate modifica pe tot parcursul vieții cu ajutorul strategiilor de mediere a învățării și a mediului înconjurător.

Copii și adulți atipici, cu dificultăți de adaptare emoțională sau de învățare,

indiferent de nivelul de dezvoltare psihoemoțională și cognitivă.

Metoda Feuerstein
– un instrument validat științific, cu rezultate demonstrate

De mai bine de 60 de ani și în peste 40 de țări, teoria și sistemele aplicate ale prof. Feuerstein au fost implementate atât în școli, în cadru clinic, dar și organizațional. Reuven Feuerstein a fost unul dintre promotorii teoriei neuroplasticității (capacitatea sistemului nervos de a se adapta și de a se reorganiza prin modificarea conexiunilor neuronale astfel că inteligența este flexbilă, și nu fixă așa cum se credea înaintea apariției cercetărilor sale.

Metoda Feuerstein, denumirea mai cunoscută publicului larg, reprezintă un program de terapie și intervenție, denumit de către creatorul metodei, prof. dr. Reuven Feuerstein, Feuerstein Instrumental Enrichment (FIE) – adică, în limba română, Programul de îmbogățire instrumentală – FIE. Metoda Feuerstein se utilizează astăzi în multe școli din întreaga lume, fiind predată începând cu vârsta de 5 ani și până la facultate.

Metoda Feuerstein este axată pe îmbunătățirea abilităților de gândire și rezolvarea problemelor, cunoașterea și înțelegerea emoțiilor, dezvoltarea flexibilității și îmbunătățirea abilitățiilor de luare a deciziilor. Cu ajutorul exercițiilor din caietele  FIE,  se dezvoltă toate componentele inteligenței umane, fiind stimulată și antrenată  atât inteligența academică, cât și ceea emoțională a copiilor și adulților.

Metoda Feuerstein
– domenii de aplicare

Pentru a fi capabili să se adapteze la schimbările rapide ale societății, oamenii au nevoie să își dezvolte procesul de gândire, aptitudinile emoționale și competențele sociale. Metoda Feuerstein se adresează copiilor și adulților tipici și celor cu deficiențe și este utilizată în următoarele domenii: educațional, clinic și organizațional. Află mai multe informații de pe paginile dedicate domeniilor de aplicare.

Găsește un mediator Feuerstein

Dacă ești părinte sau cunoști un copil care ar putea beneficia de Metoda Feuerstein, apelează la un mediator.

Vreau să devin mediator Feuerstein

Devino mediator și ajută-i pe cei din jurul tău să își dezvolte abilitățile de învățare și de adaptare psihoemoțională.

Dorești să devii mediator Feuerstein?

Fă primul pas pentru a deveni mediator și ajută-i pe cei din jurul tău să își dezvolte abilitățile de învățare și de adaptare psihoemoțională. În 45 de ore de formare poți învăța tehnicile și instrumentele prin care poți contribui la dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor sau adulților.
Pentru a deveni mediator Feuerstein este necesar să participi la primul dintre modulele celor două cursuri de formare FIE Basic sau FIE Standard.

Cursul de formare FIE Basic este împărțit în 2 module: FIE BASIC I și FIE BASIC II. Cursul include 10 seturi de jocuri (peste 250 de fișe practice de lucru). Urmând cursurile Basic, vei putea lucra cu copii tipici sau cu persoane cu dificultăți de învățare, cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani.

Cursul de formare FIE Standard include trei module și 14 seturi de jocuri (peste 300 de fișe practice de lucru), pentru dezvoltarea cognitivă echilibrată și atingerea potențialului maxim de învățare. Acest program întărește și consolidează procesele cognitive și emoționale. Urmând chiar și numai primul modul al cursului de formare Standard vei putea lucra direct cu copii peste 9 ani ani și adulți

FIE Basic I

Instrumente: Compară absurdul (A) | De la element la mulțime | Identificarea emoțiilor | Orientarea spațială |
Organizarea punctelor

Durată: 7 zile – 45 ore de curs

Metodă de livrare: Zoom Meeting

Beneficiari:

  • copii cu vârstele cuprinse între 5-7 ani
  • persoane cu dificultăți de învățare

FIE Standard I

Instrumente: Comparații | Orientare spațială |
Organizarea punctelor |
Percepția analitică

Durată: 7 zile – 45 ore de curs

Metodă de livrare: Zoom Meeting

Beneficiari:

  • copii cu vârstele cuprinse între 9-11 ani
  • adulți

Ce spun mediatorii noștri?

Testimoniale

Cursuri de formare, workshopuri și evenimente

Comunitatea Feuerstein din România este în dezvoltare și o adevărată platformă de creștere și susținere pentru membri. Avem worshopuri de formare continuă, întâlniri periodice de supervizare, lucrăm în colaborări pentru proiecte complexe, și, cel puțin o dată pe an, ne întâlnim la Conferința Națională Feuerstein din România, un regal al comunității, și/ sau lucrăm împreună în cadrul școlii de vară, în care punem Metoda Feuerstein în practică, prin workshopuri, ateliere, sesiuni de grup și individuale.

Curs formare Feuerstein
FIE Basic

FIE Basic este pentru viitorii mediatori Feuerstein care se vor adresa copiilor tipici sau atipici cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani și adulților cu dificultăți de învățare sau de adaptare emoțională.

Curs formare Feuerstein
FIE Standard

FIE Standard este pentru viitorii mediatori Feuerstein care se vor adresa copiilor cu vârste peste 9 ani și adulților tipici. Cursul include include trei module și 14 seturi de jocuri (peste 300 de fișe practice de lucru).

Școala de vară
Feuerstein

În fiecare an, comunitatea noastră devine mai mare și mai valoroasă datorită faptului că specialiștii din România doresc să își completeze tehnicile de intervenție și de terapie cu metoda Feuerstein.

Conferința Națională Feuerstein

Celebrăm succese, împărtășim experiențe de succes, învățăm împreună de la colegii cu experiență, ne punem la curent cu rezultatele celor mai recente cercetări și noutăți în domeniul nostru. Ne bucurăm să ne revedem într-un număr mare.

Worshop Dosarul mediatorului Feuerstein

Documente, sfaturi, ghid de bună practică – Cunoașterea primită prin parcurgerea formării în metoda Feuersten, intră în acțiune, cu ajutorul informațiilor din practica mediatorului cu experiență.

Curs formare
mediator LPAD

Programul de evaluare dinamică a potențialului de învățare LPAD reprezintă o evaluare cognitivă dinamică pentru evaluarea modului în care cel evaluat gândește și învață, pentru descoperirea potențialului neexploatat.

Calendar 2024
Evenimente și cursuri de formare Feuerstein

Articole

Metoda Feuerstein și rolul învățării mediate

Rolul învăţării mediate şi a Programului de Îmbogăţire Instrumentală în dezvoltarea mentală la copii

Timp citire 4 min.
Metoda Feuerstein este un instrument educațional pentru copii care are la bază ideea că inteligența se poate modifica prin rolul medierii învățării.
Citește mai mult Rolul învăţării mediate şi a Programului de Îmbogăţire Instrumentală în dezvoltarea mentală la copii