Metoda Feuerstein

Metoda Feuerstein este o tehnică educațională unică inițiată de prof. Reuven Feuerstein (1921-2014), renumit psiholog clinician.

Reprezintă o abordare bazată pe procese, axată pe dezvoltarea abilității de a învăța cum să înveți, valorificând capacitățile intelectuale latente ale unui individ.

Metoda are la bază teoria modificabilității cognitive structurale (SCM) a profesorului Feuerstein. Ea sugerează că, pentru a crea o schimbare sistemică, orice persoană necesită intervenție prin mediere umană; Învățarea Mediată propusă de Feuerstein , presupune o schimbare fundamentală a modului în care persoana este învățată să proceseze și să interacționeze cu informațiile în toate aspectele vieții ei.

Cine poate beneficia de metodă?

Metoda Feuerstein se adresează tuturor celor care sunt interesați să dobândească noi abiltăți de gândire și învătare: dezvoltare emoțională și antrenament cognitiv pentru copii și adulți, inclusiv educație remedială pentru persoane cu dificultăți de adaptare emoțională sau de învățare

Copii cu dificultăți de adaptare emoțională sau de învățareAflă mai multe
Copii și adulți tipiciAflă mai multe

Sisteme de învățare prin metoda Feuerstein

De mai bine de 60 de ani și în peste 40 de țări, teoria și sistemele aplicate ale prof. Feuerstein au fost implementate atât în școli, cât și în cadrul clinic. Teoria sa a condus la mai mult de 2.000 de studii de cercetare științifică și nenumărate studii de caz. Metoda cuprinde două sisteme de învățare aplicate: