Școala de vară Feuerstein pentru preadolescenți – 10-13 ani

Ce îți propunem pentru copilul tău?
10 zile și 25 de ore de dezvoltare personală pentru preadolescenti, într-un program de vacanță cu jocuri distractive, dezvoltare personală și prieteni noi.
Copiii / tinerii au nevoie acum, mai mult ca niciodată, de atenție, ascultare, reconectare, de tehnici de gestionare a situațiilor noi, de autocunoaștere și de creștere.
Venim cu brațele deschise, cu experiență și cunoaștere către ei și nevoile lor!
Cu toții am fost afectați de impactul ultimilor 2 ani – treceri în online, temeri la întâlnirea cu ceilalți, deconectarea de prieteni, de colegi – 2 ani obositori, cu întrebări, schimbări, readaptări, nesiguranțe.
Copiii au avut și mai mult de suferit, având parte de un mediu dificil în care să își exerseze și integreze noi abilități conform etapei de dezvoltare în care se aflau, școală online, părinți agitați, bunici afectați, îngrijorați.
Intrarea în normalitate poate fi oarecum firească pentru adultul care recunoaște firescul. Copilul are însă nevoie de exercițiu, de structuri mentale care să-l pună în capacitatea de a se adapta schimbărilor atât de radicale precum cele din ultima perioadă. Comunicarea și integrarea sunt aspecte foarte importante și tocmai asta le-a lipsit cel mai mult.
Abundența de informație și suprastimularea la care au fost supuși în orele, zilele din online, în toate zilele de stat în casă, le-au accentuat impulsivitatea și le-au redus concentrarea pe sarcina pe care o au de îndeplinit și  totodată răbdarea, crescând în același timp starea de agitație, de nervozitate.
Ne dorim ca toți copiii fie prezenți, puternici, flexibili și încrezători!
Este momentul să îi oferi copilului suport specializat, organizat, în procesul de revenire după această perioadă dificilă și în recuperarea achizițiilor care i-au lipsit în dezvoltarea lui.
Prin intermediul activității noastre, urmărim să contracarăm efectele ultimilor doi ani și să oferim tinerilor instrumente de reziliență la condițiile de mediu, de gestionare a emoțiilor și stresului, de reducere a impulsivității și de creștere a răbdării.
Vom aborda aspecte privind emoțiile, lipsa de încredere și vom susține, prin tehnici specifice, insușirea de strategii de rezolvare a situațiilor de viață, de găsire a soluțiilor, de creștere a flexibilității minții, menite să susțină depășirea blocajelor emoționale dezvoltate în perioada care a trecut, să găsească motivație în ceea ce fac, să se exprime liber și dezinvolt, cu empatie și respect.  Atelierul va avea la bază tehnici specifice programării neurolingvistice și instrumente ale Metodei Feuerstein (metodă creată și aplicată, în perioada de criză de după cel de-al 2-lea Război Mondial, copiilor evrei supraviețuitori războiului, de către un profesor, psiholog evreu, de origine română, cu rezultate uimitoare – prof. psiholog Reuven Feuerstein).
Copilul tău are între 10-13 ani și …
… are emoții atunci când este ascultat la școală sau când vorbește cu adulții?
… are temeri legate de vremurile noastre?
… are emoții pe care nu le poate stăpâni?
… își pierde ușor răbdarea, ește impulsiv?
… relația dintre voi, părinți-copil, nu e tocmai ceea ce dorești?
… are stări de furie, pe care nu poate sa le exprime, ori explozii și reacții necontrolate?
… nu este motivat să învețe sau se simte obosit?
… se desprinde cu greu de telefon, tabletă, jocuri?
… nu are încredere în sine și crede că alții sunt mai buni?
Îți propunem pentru copilul tău un program de vacanță, cu 25 de ore de joc și dezvoltare personală, în care vom face exerciții de energizare și de mindfulness, jocuri, îi vom stimula creativitatea, vom aplica instrumentele Metodei Feuerstein specifice scopurilor propuse, astfel încât la finalul programului, copilul va avea noi abilități de gestionare a emoțiilor, noi abilități de relaționare, noi structuri mentale care să îl ajute la găsirea soluțiilor în situații viitoare, să dezvolte reziliența și capacitatea de adaptare la situații noi, va putea să se focuseze mai mult pe ceea ce are de făcut, va avea mai multă răbdare și își va face noi prieteni.
Perioadă desfășurare ateliere:
Perioada 1: 20 iunie – 1 iulie 2022
Perioada 2: 18 iulie – 29 iulie
Perioada 3: 15 – 26 august
Program:
10 ședințe a câte 2.5 ore fiecare, de luni până vineri, între orele 11:00-13:30
Locația:
Centrul de Dezvoltare Personală Otilia Todor – Brașov, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 56
Preț:
880 lei / copil.
790 lei / copil, dacă vine cu un frate / prieten
Rezervarea locului se face prin plata unui avans în valoarea de 300 lei, urmând ca diferența să fie achitată până la data începerii cursului.
Date bancare:
IBAN: RO82 BACX 00000020 3673 5001
Beneficiar: S.C. ESDP Psiho Consulting S.R.L., CUI 42671192, J8/1088/2020, Brașov
Traineri:
Psiholog Alexandrina Maradin
* Mediator Feuerstein
* Mentor Academia Psy Development
* NLP Practitioner
“Sunt mama a doi copii, acum adulți, și am fost preocupată constant de educația lor. Prima mea formare este de inginer. Am fost manager 20 de ani, am fost constant provocată să învăț. Am învățat și m-am educat pe măsură ce rolul de mamă mi-a solicitat mai multă cunoaștere, mai multă înțelepciune, mai multă flexibilitate pentru a ieși din tiparele știute. Acum sunt mulțumită de rezultatul obținut. După multă școală, multe cursuri, formări și multă experiență dobândite, știu care sunt nevoile reale ale copiilor și cum poți face pentru a le susține creșterea cât mai armonioasă și știu că cea mai împortantă zestre pe care le-o putem oferi este “să-i învățăm să pescuiască, în loc să le punem în farfurie peștele deja gătit” și știu că ceea ce copiii vor învăța în această școală de vară, le va regla mâna de pescar pornind de la nivelul la care ei se află acum.” Psiholog Alexandrina Maradin
Psiholog clinician Ioana Todor
* Mediator Feuerstein

The event is finished.

Data

iul. 18 - 29 2022
Expired!

Time

14:00 - 17:00

Unde?

Centrul de Dezvoltare Personală Otilia Todor
Str. Nicolae Bălcescu, nr. 56, Brașov
Categorie

Evenimentul următor