Școala de vară Feuerstein pentru adolescenți – 14-18 ani

Prin înscrierea la acest atelier, ai parte de 30 de ore de jocuri de rol și exerciții prin care vei învăța cum să te descoperi pe tine, cum să-ți faci noi prieteni și cum să-ți transformi neliniștea legată de drumul pe care-l vei urma, într-o stare de liniște, certitudine și motivare. Un program de vacanță plin de exerciții, jocuri de rol și prieteni noi.
Ultimii doi ani au avut un impact puternic asupra fiecăruia dintre noi – treceri în online, temeri la întâlnirea cu ceilalți, deconectarea de prieteni, de colegi – doi ani obositori, cu întrebări, schimbări, readaptări, nesiguranțe.
După doi ani de incertitudine și haos, venim cu brațele deschise către tinerii care acum, au nevoie, mai mult ca niciodată, să fie ascultați, văzuți și ghidați, de reconectare, de tehnici de gestionare a situațiilor noi, de autocunoaștere și de creștere. Nevoie de claritate pentru a înțelege contextul în care trăiesc și de susținere în alegerile pe care le au de făcut pentru viitorul lor.
Intrarea în normalitate este firească pentru adultul care recunoaște firescul pentru că deja l-a trăit. Adolescentul are în față necunoscutul și asta îl face nesigur, rătăcit, uneori pierdut. El are nevoie de ordine și claritate ca să își poată explora interiorul din care primește puterea și curajul de a se expune situațiilor noi, de a-și face noi prieteni, de a se integra în grupul potrivit, activând gândirea critică. El are nevoie de exercițiu, de structuri mentale care să-l pună în capacitatea de a se adapta schimbărilor și de a lua decizii, acceptând dialogul și ghidarea de către adult.
Ne dorim ca tinerii acestei generații să fie flexibili, încrezători, puternici, curajoși și motivați.
Noi oferim suport organizat și specializat în procesul de (re)descoperire de sine după această perioadă dificilă, astfel încât parcursul tău în anii ce urmează să fie cât mai blând și mai firesc. Pentru asta este nevoie să:
– înveți să îți recunoști nevoile tale reale, dincolo de presiunea grupului;
– înveți cum poți comunica simplu și ușor, astfel încât să îți faci ușor prieteni;
– descoperi care îți sunt talentele și cum te ajută ele în alegerile viitoare;
– cum să cauți și să găsești răspunsuri la temerile pe care le ai, legate de viitorul tău.
Prin intermediul activităților pe care ți le propunem, urmărim să contracarăm efectele ultimilor doi ani și să îți oferim instrumente de comunicare eficientă, astfel încât să poți să-ți faci noi prieteni, de gestionare a emoțiilor și stresului, de obținere a clarității, de căutare a răspunsurilor proprii, de reducere a impulsivității și creștere a răbdării, de descoperire a talentelor tale.
Vom aborda aspecte privind emoțiile, stima de sine și vom susține prin tehnici specifice, însușirea de strategii de comunicare și interacțiune eficientă, de găsire a soluțiilor, de creștere a flexibilității minții, creșterea capacității de găsire a soluțiilor proprii, strategii de căutare în găsirea răspunsurilor legate de viitorul tău profesional.
Vom învăța CUM să găsești motivație în ceea ce faci, CUM să te exprimi dezinvolt și liber.
Vom folosi tehnici specifice programării neurolingvistice și instrumente ale Metodei Feuerstein despre care profesorul Florian Colceag spune că:
“aceasta face metoda Feuerstein acoperitoare pe etapa de vârstă a prepubertății, când copiii pretuiesc libertatea, curiozitatea și încrederea. Metoda bine aplicată construiește caractere și dezvoltă abilități fără stres și fără chin, doar prin observarea detaliilor semnificative și descoperirea scenariilor din spatele acestora.”
Dacă ai între 14-18 ani și …
… ai emoții atunci când vorbești în fața colegilor ori profesorilor;
… ai temeri referitoare la vremurile noastre;
… ai emoții pe care nu le poți stăpâni;
… îți pierzi ușor răbdarea, ești impulsiv;
… relația cu părinții este tensionată;
… ai stări de furie, pe care nu le poți stăpâni ori explodezi ușor si ai reacții necontrolate;
… nu ești motivat să înveți sau te simți mereu obosit;
… te desprinzi cu greu de telefon, tabletă, jocuri;
… nu ai încredere în tine și crezi că alții sunt mai buni;
… nu știi exact ce îți dorești să faci mai departe și nu știi cum să cauți răspunsul;
… nu știi ce ți-ar plăcea să faci sau ți se pare prea puțin ori neimportant.
Suntem încântați să te învățăm să faci față provocărilor generate de perioada în care te afli. Ce vei învăța?
Prin exerciții, jocuri de rol și prin joacă vei înțelege:
– Cum funcționează mintea umană;
– De ce interpretăm lucrurile într-un mod în care ne facem rău;
– Cum să gestionăm emoțiile astfel încât să ne fie de folos;
– Cum comunicăm ca să fim auziți de către părinți, profesori, colegi ori prieteni;
– Încrederea în sine. Tehnici de creștere a încrederii;
– Importanța atitudinii- starea din care facem lucrurile. Cum să ai o atitudine de succes;
– Cum să fii autentic și să îți fii loial ție însuți – congruența cu sine și cum influențează rolurile în care suntem. Cum să fii autentic, fără credința că vei fi judecat;
– Asertivitate – cum să respecți puncte de vedere diferite și cum să înveți să spui “NU”;
– Libertate vs. responsabilitate. Asumarea responsabilității pentru ceea ce faci crește nivelul de încredere al părinților și a celor din jur.
Cum vom proceda?
Vom folosi tehnici de schimbare rapidă prin jocuri, exerciții de mindfulness, imagerie ghidată, NLP,importante în gestionarea emoțiilor, stresului și autoconștientizare, jocuri distractive, discuții pe grupuri mici și discuții individuale și vom folosi instrumente ale Metodei Feuerstein pentru dezvoltarea gândirii critice, a logicii, pentru dezvoltarea de strategii de găsire de soluții la situațiile de viață cu care te confrunți.
Perioadă:
Tabara 1: 20 iunie – 1 iulie 2022
Tabara 2: 18 iulie – 29 iulie
Tabara 3: 15 – 26 august
Program:
10 zile, de luni până vineri; 3 ore zilnic, în intervalul orar 14:00 – 17:00
Locația:
Centrul de Dezvoltare Personală Otilia Todor – Brașov, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 56
Preț:
990 lei / copil.
890 lei / copil, dacă vine cu un frate / prieten
Rezervarea locului se face prin plata unui avans în valoarea de 300 lei, urmând ca diferența să fie achitată până la data începerii cursului.
Date bancare:
IBAN: RO82 BACX 00000020 3673 5001
Beneficiar: S.C. ESDP Psiho Consulting S.R.L., CUI 42671192, J8/1088/2020, Brașov
Traineri:
Psiholog Alexandrina Maradin
* Mediator Feuerstein
* Mentor Academia Psy Development
* NLP Practitioner
“Sunt mama a doi copii, acum adulți, și am fost preocupată constant de educația lor. Prima mea formare este de inginer. Am fost manager 20 de ani, am fost constant provocată să învăț. Am învățat și m-am educat pe măsură ce rolul de mamă mi-a solicitat mai multă cunoaștere, mai multă înțelepciune, mai multă flexibilitate pentru a ieși din tiparele știute. Acum sunt mulțumită de rezultatul obținut. După multă școală, multe cursuri, formări și multă experiență dobândite, știu care sunt nevoile reale ale copiilor și cum poți face pentru a le susține creșterea cât mai armonioasă și știu că cea mai împortantă zestre pe care le-o putem oferi este “să-i învățăm să pescuiască, în loc să le punem în farfurie peștele deja gătit” și știu că ceea ce copiii vor învăța în această școală de vară, le va regla mâna de pescar pornind de la nivelul la care ei se află acum.” Psiholog Alexandrina Maradin
Psiholog clinician Ioana Todor
* Mediator Feuerstein

The event is finished.

Data

iul. 18 - 29 2022
Expired!

Time

14:00 - 17:00

Unde?

Centrul de Dezvoltare Personală Otilia Todor
Str. Nicolae Bălcescu, nr. 56, Brașov
Categorie

Evenimentul următor