Ateliere de antrenament mental
și dezvoltare personală pentru copii

Cu toții ne dorim pentru copiii nostri să ajungă ”oameni mari”- poate doctori, profesori, avocați ori artiști. Indiferent care ne este intenția, un lucru este sigur: pentru a reuși este nevoie să învețe și să își însușească anumite abilități.

Știi care sunt cei mai buni predictori
pentru succesul copilului tău?

Studii științifice demonstrează că cei mai buni predictori pentru succesul copilului sunt două importante abilități: AUTOCONTROLUL ȘI PERSEVERENȚA.

Mediul social de astăzi, inclusiv cel virtual, vine cu o multitudine de tentații care mai degrabă îndepărtează copilul de integrarea acestor abilități decât să i le dezvolte.

Ca părinți, nu vom fi lângă copiii noștri toată viața, nu îi vom putea proteja mereu și nu vom putea lua decizii în locul lor. Va fi însă foarte liniștitor și confortabil să știm că ei dețin acele abilități care să îi ajute să facă față provocărilor vieții, să știm că dețin instrumentele necesare pentru a lua deciziile cele mai potrivite pentru ei.

Studiile arată că oamenii de succes au bine dezvoltate atât IQ (inteligența cognitivă) cât și EQ (inteligența emoțională). Programele oferite de noi vin în intâmpinarea acestei ipoteze, fiind construite specific pentru fiecare grupă de vârstă, astfel încât să dezvolte complex cele două arii ale inteligenței: adaptarea emoțională la contextele sociale și abilitatea de a folosi cunoștințele, experiențele, gândirea logică și capacitatea de a rezolva probleme în situații noi.

Activitățile din cadrul atelierelor au ca scop dezvoltarea capacității de a analiza probleme noi și de a găsi soluțiile potrivite, de a identifica tiparele și relațiile care stau la baza unei soluții folosind raționamente logice.

Folosim instrumente stiințifice pentru structurarea gândirii care îi vor ajuta pe copii la orice vârstă și cel mai important, modelăm comportamentul. Îi ajutăm să dezvolte comportamente dezirabile, le dezvoltăm capacitatea de a se autoregla, de a-și impune propriul ritm, și de a-și crea și respecta propriile reguli.

Autocontrolul înseamnă, în primul rând, reducerea impulsivității si capacitatea de gestionare a emoțiilor. Cu ajutorul acestor abilități, crește capacitatea de a face raționamente bazate pe principii logice, empirice, și pragmatice, astfel încât copilul să poată lua decizii dezirabile, să anticipeze rezultatele deciziilor proprii, ajungând la creșterea motivației interioare, capacității de planificare și perseverență. Toate abilitățile necesare succesului școlar și personal.

testimonial angela duckworth
Potențialul este ceva, ceea ce alegi să faci cu el, este altceva.
testimonial angela duckworth
Angela Duckworth
Prof. Univ. Pennsylvania dept Psychology

Psihologi și pedagogi – împreună pentru succesul copilului tău

Suntem o echipă formată din specialiști, psihologi și pedagogi cu experiență, pregătiți să punem la dispoziție cunoașterea, priceperea și experiența noastră pentru a educa și dezvolta copiilor abilitățile necesare pentru o viață împlinită.

Care este programul atelierelor?1 ședință/săptămână
cu durata de 60 de minute
Unde se vor desfășura atelierele?Centrul Internațional Feuerstein România
Brașov, strada N. Bălcescu, nr. 56
Cine se poate înscrie?Copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6-18 ani

Detalii și înscrieri ateliere

Grupa 6-8 ani

Învață să fii mare

Grupa 9-11 ani

Îndrăznește, TU poți

Grupa 12 ani +

Deschide-ți mintea